Nem feltétlenül terveztem „örökségvédelem” témában cikkeket írni, de úgy tűnik, sokaknak segítségére lehetne egy ilyen „blog”. Egy cikkel kezdtem meg, majd ahogy egyértelművé válik, hol akadnak el az emberek a jogszabályok útvesztőiben, úgy, gondolom, bővül az itteni cikkek száma is.
300 m2-es lakóépület és az örökségvédelem

300 m2-es lakóépület és az örökségvédelem

A 300 négyzetméter összes hasznos alapterületű, új lakóépület építése egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység, de sok esetben az örökségvédelmi hatóság engedélye vagy tudomásulvétele is szükséges lehet.

Rólam

1991-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetemen történelem és régészet "C szakon" római provinciális régészet szakterületen. 2001-ben jogi diplomát is szereztem (a szakdolgozatom Ius Publicum címen ezen a honlapon is olvasható).

Jelenleg a Pécsi Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztályán dolgozom "örökségvédelmi szakügyintézőként". Aki tudja, mi az, megvan az A, B és C építésügyi, valamint a D+ örökségvédelmi vizsgám. A jogszabályi változások következtében újabban bíróságon is képviselem a járási hivatalt örökségvédelmi ügyekben.

Szabadidőmben honlapokat bütykölök (mint ez is), vagy régészeti emlékek 3D rekonstrukciójával foglalkozom, mint például egy pécsi bazilika esetében.

Időnként oktatóanyagokat készítek 3d modellezéshez (igaz, ezt eddig csak angolul tettem).